Exminister zdravotníctva Javorský zomrel na následky postrelenia hlavy

07.11.2005 Prešov

Košice 7. novembra (TASR) – Exminister zdravotníctva Ľubomír Javorský zomrel dnes pred 16. hodinou na následky postrelenia hlavy.
Javorského našla dnes pred 12. hodinou jeho manželka v rodinnom dome vo Veľkom Šariši v kaluži krvi. Vedľa ťažko zraneného 56-ročného exministra sa nachádzala pištoľ kalibru 7,65 mm, ktorú mal v legálnej držbe. Javorský mal postrelenú hlavu v oblasti spánku. Polícia zbraň zaistila. Motív celého prípadu nie je jasný.
Bývalého ministra previezli na anestéziologicko-resuscitačné oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove, odtiaľ do Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. Tamojší lekár Tomáš Andráš pre TASR povedal, že Javorský zomrel asi trištvrte hodiny po tom, čo ho do Košíc priviezli.
Predseda Krajského predstavenstva Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko v Prešove Marián Haľko pre TASR povedal, že Javorský sa v poslednom čase nezúčastňoval na práci volených orgánov, ani tímu pre voľby do orgánov Prešovského samosprávneho kraja. \"Bolo mi to čudné, pýtal som sa na neho, dopočul som sa, že mal problémy, \" doplnil Haľko.
Exminister bol v prešovskej nemocnici stomatochirurgom, jedno obdobie zastával funkciu primára a podnikal aj v súkromnej praxi. Podľa výpisu z obchodného registra bol jediným spoločníkom v spoločnosti Mineral - Slovakia, s. r. o. , Prešov a prevádzkoval neštátne zdravotnícke zariadenie Oáza v Prešove.
 

Vyberte región

mark